ВИДЕО: Воден кладенец в далечен Непал за починалия кърджалиец Емин Мустафа

ВИДЕО: Воден кладенец в далечен Непал за починалия кърджалиец Емин Мустафа

Небибе Емин Мюмюн, която е от Кърджали, но живее в Дания, загубва през месец март тази година баща си Емин Мюмюн Мустафа от рак на белия дроб. Род

Небибе Емин Мюмюн, която е от Кърджали, но живее в Дания, загубва през месец март тази година баща си Емин Мюмюн Мустафа от рак на белия дроб. Роденият през 1955 година Емин Мустафа умира на 16 март 2021 година в Кърджали, докато чака да бъде настанен в болница за лечение. Лекуван бил в Пловдив, после го препратили в София. На 18 март в столична клиника трябвало да започне отново лечение, но Емин напуска този свят на 16-ти.

В памет на Емин Мустафа неговата дъщеря Небибе е организирала изкопаването на кладенец в Непал. Избраното място за изграждането на хидротехническото съоръжение е в район, където местните хора имат нужда от вода.

„Услугата струваше около 800 лева, преведох парите чрез „Western Union“ и за един месец кладенецът бе изкопан. Изпратиха ми и клип за да се уверя“, сподели тя. Небибе Мюмюн ползвала услугите на международната фондация „Help yetim“, действаща в Турция и Европа.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0