ВИДЕО репортаж: Венец пред паметника на Наим и… Бурса ще отбелязва Ден на Момчилград

ВИДЕО репортаж: Венец пред паметника на Наим и… Бурса ще отбелязва Ден на Момчилград

Кметът на Голяма община Бурса посети и Момчилград. Алинур Акташ бе посрещнат от г-жа Илкнур Кязим, кмет на община Момчилград.Двамата поднесоха венец п

Кметът на Голяма община Бурса посети и Момчилград. Алинур Акташ бе посрещнат от г-жа Илкнур Кязим, кмет на община Момчилград.Двамата поднесоха венец пред паметника на Наим Сюлейнамоглу, намиращ се пред Спортната зала в града.

Международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ разширява географията си и вече ще се провежда и в турския град Бурса. Тази идея се роди на срещата между кметовете на Момчилград Илкнур Кязим и колегата й от Голяма община Бурса Алинур Акташ при посещението му в родопския град. Причината е, че в турския град, който е известен като столицата на изселниците от България, живеят и много момчилградчани.

„От 11 години сме побратимени с Голяма община Бурса и имаме много съвместни инициативи. Убедена съм, че идеята с колегата ми Алинур Акташ за провеждането на Ден на Домчилград в неговата община, ще има успех“, заяви Илкнур Кязим.

По време на срещата, на която присъстваха председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, областният лидер на ДПС Ресми Мурад, вицеконсула на Р Турция в Пловдив Халит Таръ, председателят на Балгьоч в Бурса Вели Йюзтюрк, председателят на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса Хасан Йозтюрк и други, бяха обсъдени идеи и за сътрудничество в други сфери на обществения живот.

При посещението си в балканската библиотека „Илияз Ходжа“ Алинур Акташ направи дарение на няколко десетки книги. Алинур Акташ посети новостроящата се джамия в Момчилград и пое пред районния мюфтия Басри Еминефенди ангажимент да организира дарителска кампания сред нашите изселници в Бурса за набиране на средства за строежа.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0