Взривен ли е мостът ГЕРБ-ДПС? Вижте думите Доганови, актуализирани от Карадайъ, часове преди най-важната реч на Борисов

Взривен ли е мостът ГЕРБ-ДПС? Вижте думите Доганови, актуализирани от Карадайъ, часове преди най-важната реч на Борисов

Вчера по едно и също време стана ясно, че Бойко Борисов ще изнесе най-важната си реч пред 4 000 активисти на ГЕРБ, а председателят н

Вчера по едно и също време стана ясно, че Бойко Борисов ще изнесе най-важната си реч пред 4 000 активисти на ГЕРБ, а председателят на ДПС Мустафа Карадайъ качи на стената си във Фейсбук стари думи на Ахмед Доган за Бойко Борисов.
Всички са в очакване.
„Искам да ви кажа нещо много откровено. Като политик, такива субекти, които искат да станат премиери на страната само за няколко години, съвестта не ми позволява, но като човек и философ допускам – що не го допуснем да видим какво ще стане. И мога да ви кажа какво ще стане. Така, че аз съм ги виждал много такива. За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката. Мутризацията, имам предвид – какъв бил, що бил, с непределено битие, изведнъж се качва на лодката на властта и почва да дава акъл на другите как се прави политика. Къде вървим?Такива типове имат претенции да бъдат премиери, за какво става въпрос?
Вижте им само езика, това е силов език, езикът на реваншизма. Кой кого победил. Кого си победил?“, казва на 8 юни 2009 година Ахмед Доган. Днес, Мустафа Карадайъ припомня това изявление на почетния председател на ДПС.
„Тези субекти се създадоха от медията“, посочва още Доган. „От наслаждаването на себе си започват проблемите“, „Новобранци, новоизлюпепи, които за две години искат да наваксат 20 години“ – това са част от другите Доганови констатации, припомнени днес от Карадайъ.

Взривен ли е мостът ГЕРБ-ДПС? ГЕРБ или само Борисов е проблемът на ДПС?

Какво ще последва днес – 5 август?

“ … моята молба е към целия български народ, към медиите специално, за мен тези субекти се създадоха от медиите. Вие така, изживявайки се като субекти на историята, в правенето на историята, се състезавате с нас и създавате продукти по неясни проекти и после се чудите, абе как стана така. Ами става така, вие ги създадохте. Сега обяснете на българския народ за какво става въпрос”, казва още почетният председател във видеото, което Карадайъ преценил, че трябва да се „завърти“ във Фейсбук.


*

През юли писахме:
Какво се случва между ГЕРБ и ДПС? Този въпрос ни задават много читатели и приятели на 24rodopi.com.
Във вечерните часове на 15 юли от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Бойко Борисов е разговарял с областните координатори и решил да освободи министрите Горанов, Младенов и Караниколов. Мотивът: опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.
Руши ли се мостът между ДПС и ГЕРБ?
В първите минути след съобщението се опитвахме да анализираме сериозно, но когато нещо в държавата се знае само от 4-5 души, не си струва мъката. Отговаряхме шеговито: Ако Балдър Сузи (Сузи Бедрото) се врътне, демек нещо се случва. Ако няма промяна, мостът е „бетон“ и ще издържи.
За тези, които не знаят – в ДПС наричат Балдър Сузи човека, който ръководи националната телевизия, българоезичните в партията му казват Сузи Бедрото. Вътрешноведомствен прякор.
Днес ще добавим, че и Балдър Сузи се е врътнал леко, че и други телевизии, които по странен начин симпатизират на ДПС, по-различно отразяват вече протестите.
Нещо се случва.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0