Вече не мирише на мажоритарни избори, а на… пак ще се гласува за магарета!

Вече не мирише на мажоритарни избори, а на… пак ще се гласува за магарета!

Все повече се доближаваме до предсрочни парламентарни избори през юли и все повече се отдалечаваме от въвеждането на мажоритарната сист

Все повече се доближаваме до предсрочни парламентарни избори през юли и все повече се отдалечаваме от въвеждането на мажоритарната система. В това изречение се вмества работният 21 април 2021-ва за 45-ото Народно събрание.

Т. е., няма да гласуваме за конкретно лице, а за партиен списък. Постарому.

Както казват самите партийни активисти – и магаре да туриш в листата, депутат ще стане, защото на самите избиратели се обяснява „Абе, магаре е, ама от нашите!“.

 

Все повече намаляват и шансовете за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Очаквано ГЕРБ взеха проучвателния мандат от президента Румен Радев, очаквано никой не им обърна внимание, че се опитват да пробутат нещо като кабинет с министър на културата барабаниста Калин Вельов или многопартиеца Любен Дилов за министър на туризма. Останалите имена са познатите бивши министри.

 

Предстои президентът да връчи мандат на Слави Трифонов, за да видим дали той ще пожелае и успее да сформира правителство на задкулисието. Всяко друго определение за какъвто и да е кабинет е на втори план, защото гласовете на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ не стигат. Нужно е вдигане на ръце от депутати на БСП, или на ДПС, или и на двете партии, или на БСП, ДПС и 10 от ГЕРБ. Последното е обещано от Бойко Борисов.


Когато пуснат в магазина безплатно сирене, тогава очаквайте и в българския парламент дългосрочна подкрепа без нищо насреща!

24rodopi.com

Очаквайте:

Кой е най-важният в обкръжението на Слави Трифонов за избора му дали да има правителство или да се върви към нови избори!?

Аха Слави се е прегърнал с БСП и ДПС, и Бойко Борисов може да черпи… като Ердоган!?

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0