Веселин Желязков: Няма да подам оставка! Ще бъда независим общински съветник!

Веселин Желязков: Няма да подам оставка! Ще бъда независим общински съветник!

Няма да подам оставка, оставам в Общинския съвет в Кърджали като независим общински съветник. Това е позицията на Веселин Желязков, еди


Няма да подам оставка, оставам в Общинския съвет в Кърджали като независим общински съветник.
Това е позицията на Веселин Желязков, един от двамата изключени от групата на ГЕРБ съветници.

„Бях уведомен от г-жа Цвета Караянчева, че на 17 април е било проведено заседание на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Кърджали, на което призовават мен и общинския съветник г-н Огнян Иванов да подадем оставките си като общински съветници от ПП ГЕРБ-Кърджали“, потвърди новината на 24rodopi.com съветникът Желязков.

Той определя решението на общинското ръководство като наподобяващо „Народния съд“ в началото на тоталитаризма, отколкото демократично проведено заседание“.

Решението, според Желязков, е в нарушение на Устава на ПП ГЕРБ, защото двамата не присъствали и не били изслушани.

„Мотивите за нашето отстраняване са: „Пълна липса на активност и ангажираност от страна на двама Ви да изпълнявате обещанията, които поехте пред нашите избиратели по време на кампанията за местни избори през 2019 г. „. Обвиненията за липса на активност и ангажираност от моя страна през 2019-2021 г. са изключително несериозни и жалки“, посочва инж. Веселин Желязков.

Той е убеден, че е бил „полезен полезен на хората и обществото със своите действия, знания и възможности“.

„Винаги съм помагал по различни начини на хората и много преди да бъда общински съветник. Дали ще съм в Общинския съвет или не, бъдете сигурни, че ще продължа да бъда такъв какъвто съм. Моите действия в Общинския съвет са били водени винаги от съветите на гражданите, които ме подкрепиха и в интерес на гражданите, на които искам да спечеля доверието. Никога не съм афиширал нещата, които правя и съм пазел самоличността на хората на които помагам, защото мисля, че така е редно. В този момент съм принуден да Ви уведомя, че в посоченият период съм участвал в:  Инициативи чрез физически труд и лични финанси на обществени места; Дарил съм над 3000 лв. от общинската си заплата на нуждаещи се, възрастни и деца със здравословни проблеми; Помагал съм на нуждаещи се от кръводаряване; Откликнал съм на десетки граждани, винаги, когато са ме търсили в качеството си на общински съветник, като съм съдействал за решаване на проблемите им; Присъствал съм на всички комисии и заседания, като съм гласувал винаги воден от интересите и благото на града; Поради изложеното по-горе заявявам на ръководството на ПП ГЕРБ – Кърджали и на Вас скъпи приятели, че няма да подам оставка и ще остана като независим общински съветник“, обръща се към съпартийците си инж. Желязков.

Като независим в разпоредителния орган на Кърджали ще остане и другият от изключените от групата на ГЕРБ съветници – Огнян Иванов.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: