Венци Стефанов: „Арда“ е с три пъти по-голям бюджет от „Славия“ и с огромен брой чужденци! А в Кърджали има талантливи деца…

Венци Стефанов: „Арда“ е с три пъти по-голям бюджет от „Славия“ и с огромен брой чужденци! А в Кърджали има талантливи деца…

Не ми се вярва чужденците в „Арда“ да вдигнат нивото на футбола, твърди президентът на „Славия“ „Арда

Не ми се вярва чужденците в „Арда“ да вдигнат нивото на футбола, твърди президентът на „Славия“

„Арда“ е с три пъти по-голям бюджет от „Славия“. И както забелязахте вчера – с огромен брой чужди футболисти. Което означава, че имат големи амбиции“, коментира пред журналисти в столицата президентът на „белите“ Венци Стефанов.
Припомняме, че вчера „Славия“ победи като гост „Арда 1924“ с 1:0 и вече заема 5-тото място в Първа лига с 33 точки, кърджалийският тим е 9-ти с 28 пункта.
„Изумява ме колко неизвестни хора има в „Арда“. Не ми се вярва да вдигнат нивото на футбола. В този град (Кърджали – б. р.) и в Смолянска област има талантливи деца, но така са решили“, твърди Венци Стефанов. Според него да се взимат милиони от държавата и да се дават на чужденци е безсмислено, от това страдали клубовете и целият футбол. „Мениджърите са една от злините, от които трябва да се отървем. „Ще ти дам един чужденец, който струва милиони“, разправят на по-неопитните президенти и хората мигат… По-добре да се инвестира в нашите деца, отколкото да взимаме съмнителни чужди“, съветва Венци Стефанов.
„В „Славия“ сме двама човека плюс секретарката. В „Левски“, гледам, са се нароили 30 треньори. Директорът получава 22-23 хиляди лева заплата. Други по 12-13 хиляди. Хората искат да видят отчетността, къде се дават парите.
В един момент се получава така, че нашите грандове имат една маса от чужди футболисти, които имат договори за по 20-30 хиляди евро на месец, не играят и ги гонят“, посочва Венци Стефанов.
На снимката: Венци Стефанов, снимка – Гонг Бг
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0