Венци и цветя в Пчеларово за Националния празник

Венци и цветя в Пчеларово за Националния празник

Тържествено честване на 143-годишнината от освобождението на България се проведе пред Паметника на загиналите в Балканската война в цен

Тържествено честване на 143-годишнината от освобождението на България се проведе пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на чернооченското сeлo Пчеларово.     

На ритуала се стекоха десетки жители.

Поради противоепидемичните мерки, за разлика от други години, не участваха ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене и възпитаници на детските градини от района.

Децата честваха националния празник с различни тематични програми в учебните заведения.

Кметският наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова припомни накратко събитията, свързани с националния празник на 3-ти март и подвига на героите в освободителната война. Наблегна на това, че с всяка изминала година все повече преосмисляме свободата като ценност. Нека да се поклоним пред величието на всички герои дали живота си за свободна България, призова Маргарита Стойкова.

„Ние и потомците ни, които идват след нас, с национална гордост и самочувствие трябва да възраждаме и съхраняваме празниците, и традициите ни“, изтъкнаха пчеларовци.

Маргарита Стойкова, заедно с читалищния секретар на НЧ„Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители положиха венци и цветя пред Паметника на загиналите в Балканската война селото.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0