Венци за Наим: Част от Момчилград, гордост за Момчилград…

Венци за Наим: Част от Момчилград, гордост за Момчилград…

Десетки момчилградчани поставиха цветя пред паметника на световноизвестния щангист и почетен гражданин на Момчилград Наим Сюлейманоглу.

Десетки момчилградчани поставиха цветя пред паметника на световноизвестния щангист и почетен гражданин на Момчилград Наим Сюлейманоглу. Поводът беше 3-годишнината от смъртта на тежкоатлета. Възпоменателна церемония не беше организирана заради противоепидемичните ограничения. Представители на Общинска администрация също почетоха паметта на олимпийския шампион с едноминутно мълчание и полагане на венци пред паметника в центъра на града. Присъстваха председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер, зам.-кметът на община Момчилград и общински председател на ДПС Айхан Осман и заместник-кметовете Гюлюзар Исмаил и инж. Алие Ибрахим. Венци и цветя поднесоха представители на всички пет спортни клуба в Момчилград. Паметта на Наим Сюлейманоглу почетоха и бивши борци на „Родопи-1935“. Тук бе и многократният републикански, европейски и световен шампион по борба Исмаил Юсеинов.

„Почитаме паметта на почетния гражданин на Община Момчилград и легендарен щангист Наим Сюлейманоглу. Неговата упоритост и безбройни успехи прославиха Момчилград по целия свят. Наим Сюлейманоглу винаги ще бъде гордост за нашата община, защото както той е част от историята на Момчилград, така и Момчилград бе важна част от неговия живот“, написа във профила си във Фейсбук кметът на общината Илкнур Кязим, която заради служебни ангажименти е извън града.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0