Венец в деня на спасението на българските евреи

Венец в деня на спасението на българските евреи

„Това е най-мрачният период в близката ни история, отнел живота на милиони. Днес ние се обръщаме към миналото, защото престъплени

Това е най-мрачният период в близката ни история, отнел живота на милиони. Днес ние се обръщаме към миналото, защото престъпленията и жертвите не бива да се забравят, поуките също. А те са – да бъдем непримирими към насаждането на омраза. Българската социалистическа партия остава непримирима към всеки акт и действие, които разделят обществото. Ние трябва да бъдем горди, че българският народ успя да спаси евреите и това се признава в цял свят, защото винаги сме имали чувство за справедливост“, заяви Петя Михалевска.

Заедно с Георги Кючуков, тя поднесе венец на паметната плоча на еврейската общност в Градската градина.

Българският дух и българската православна църква успяват да направят немислимото във време на мрак, във време на фашизъм, и българските евреи да не бъдат пратени в лагери. И тази позиция е единна, защото всички са обединени от една обща цел – да спасят българските евреи. Холокостът е геноцид, извършен над близо 6 милиона души в цяла Европа, на който България твърдо се противопоставя. Няма да забравим!“, категорични са социалистите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0