Веднъж поне от МДПС-то да бяха посрещнали Бойко Борисов с табела „Оставка“

Веднъж поне от МДПС-то да бяха посрещнали Бойко Борисов с табела „Оставка“

„Днешното управление е провалено“ – това казва на раздяла с поста „председател на Младежко ДПС“ евродепут


„Днешното управление е провалено“
– това казва на раздяла с поста „председател на Младежко ДПС“ евродепутатът Илхан Кючюк. Той вече е в групата на възрастните в ДПС и след два мандата и половина се наложи да предаде важната служба на „дясната си ръка“ Сезгин Мехмед.

С огромно закъснение Кючюк е отворил очите си. И през призмата на проспаните години се надява ново управление, компетентно и отговорно, залагайки на потенциала на младите хора да създаде условията за постигането на такъв статус, който да ги зареди със самочувствието на достойни граждани ЕС.

И други скучни, наизустени, чужди изрази използва Кючюк, но няма куража да признае, че пълзешком е стигнал да прозрението. Стотици, че и хиляди млади хора от традиционни депесарски райони постигнаха този статус отдавна. Сами. Някои със сълзи. Гурбетчийската мъчно. Викаха неволята, чакаха, викаха…Накрая теглиха една майна и емигрираха.

Днес 32-годишният Н. М. от кърджалийско село е горд европеец в Холандия. „Майката му се разката“ (изразът е негов) в последните 10 години, но днес е работодател на 15 души, владее 6 езика (3 или 4 повече от Кючюк), има своя къща в по-добрата част на Европа, праща 700-800 евро всеки месец на възрастните си родители в Източните Родопи. Такива като него са много.

*

Младежкият лидер трябваше да отвори очите си много по-рано. И след като е толкова наблюдателен, и ако е истински депесар, щеше да говори на езика на младите депесари (не чантаджиите в организацията, а тези на терен) и да организира екипа си поне веднъж да опънат транспарант с надпис „Оставка“ пред джипката на Бойко Борисов. Нали се е провалил премиерът!?

Или на разлъка с важното кресло Кючюк се прави на луд, или смята, че и това е работа на общинските кметове!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0