Васил Божков: Това е част от кореспонденцията ми с министър Горанов!

Бизнесменът Васил Божков, който се намира в Обединените арабски емирства, разпространи на страницата си във Фейсбук в петък сутрин (

Бизнесменът Васил Божков, който се намира в Обединените арабски емирства, разпространи на страницата си във Фейсбук в петък сутрин (15 май) две текстови съобщения, за които се твърди, че е провел с лице, записано в телефона му като Влади Горанов (вероятно финансовият министър Владислав Горанов).
Първият есемес разговор (според снимките) е от 24 февруари 2018 г. Вторият разговор е проведен на 15 януари (вероятно тази година). Според бележките към тях хората, които се споменават като „девойката“ и „Сашо“ са двама от председателите на комисията по хазарта през последните години. Съобщенията са публикувани с кратък анонс от Божков: „Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше“.
Тoй утoчнявa, чe „Caшo“ – Aлeкcaндър Гeoргиeв e прeдceдaтeл нa ДКХ oт 25.04.2019 г. дo фeвруaри 2020 г.; зaм.-дирeктoр нa НAП oт мaй 2017 г. дo aприл 2019г.
Другото утoчнeниe e, чe „дeвoйкaтa“ e Мaрия Филипoвa, прeдшecтвeничкa нa Aлeкcaндър Гeoргиeв, прeдceдaтeл нa ДКХ oт 08.02.2018 г., пoнacтoящeм зaм.-прeдceдaтeл нa КФН.
От „Дневник“ се опитали да се свържат с министър Горанов за коментар дали е водил есемес кореспонденция с Васил Божков, за когото потвърди, че са се срещали, но при три позвънявания телефонът му давал заето. От пресцентъра на ведомството казали, че ще се запознаят с „въпросните публикации и тогава ще преценим дали да коментираме“.

Срещу Васил Божков има повдигнати 11 обвинения (едното е за организирана престъпна група, действала от 2014г.) и текат няколко разследвания (за изнасилвания, убийства и принуда), а властите подадоха през февруари искане за екстрадирането му от Обединените арабски емирства.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0