Васил Божков показа ”договорка” да плати 240 млн. лв. на Нова ТВ и ”Лудогорец”

Васил Божков показа ”договорка” да плати 240 млн. лв. на Нова ТВ и ”Лудогорец”

Хазартният бос Васил Божков публикува в профила си във Фейсбук паметна записка подписана от него и Кирил Домусчиев. По думите му 

Хазартният бос Васил Божков публикува в профила си във Фейсбук паметна записка подписана от него и Кирил Домусчиев. По думите му ”договорката” да бъдат платени 240 млн. лв. на Нова телевизия и ”Лудогорец”, собственост на Домусчиев, е направена под натиск.
Ето какво написа Божков:
Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.
По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.
_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)
Припомняме, че соченият за най-богат българин се намира в Дубай. Срещу него в България са повдигнати 11 обвинения.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0