Вандал съсипа пейките на „селската чешма “ в квартал „Гледка“

Вандал съсипа пейките на „селската чешма “ в квартал „Гледка“

Злосторник отрязал част от дъските на пейките до така нар. „селска чешма“ в кърджалийския квартал „Гледка“. Гле

Злосторник отрязал част от дъските на пейките до така нар. „селска чешма“ в кърджалийския квартал „Гледка“. Гледката на съсипаните и вече почти неизползваеми места за седене потресе живущите наблизо.
„Тази чешма е направена с доброволен труд и финансови средства на хората от квартала още през 7-те години на 20 век. А двигател и инициатор на благородното дело беше покойният Юсеин ага – Чауша. С такава любов бе съградена“, пише ни наш читател от „Гледка“.
Преди години близо до чешмата са били засадени 5 липи, които вече дават цвят, пейките са боядисвани всяка пролет, за да не изгният, а бай Сабри хаджията поддържал да е чисто.
„Това е чешмата, от която особено по време на водния режим преди 1989 година, хиляди хора пълнеха вода. Преди около 15 години, със съдействието на Община Кърджали до чешмата се монтираха и циментираха 2 пейки. Тук идват и деца, и възрастни, за седенки по комшийски, по съседски, детски и т.н.

И идва един „хубав ден“, в който някой зъл и може би отмъстителен човек, решава, че ще отреже дъските на пейките с трион. Това не е работа на деца или младежи, те няма да се сетят да ползват трион или резачка. Някой е осакатил добрината, направена от толкова много хора! Жалко, много жалко!“, гласи още сигналът на жителя на „Гледка“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0