Валия: Проблем не са идващите от България туристи, а пристигащите от Истанбул!

„Ние контролираме всички български граждани. При влизане в страната измерваме температурата на всеки един турист, вземаме всички


„Ние контролираме всички български граждани. При влизане в страната измерваме температурата на всеки един турист, вземаме всички необходими предпазни мерки. Не сме изправени пред ситуация, която да изисква затваряне на граничните пунктове. Ако поддържаме мерките си на най-високо ниво, това няма да е проблем. Случай на COVID-19 с произход от България до момента не е открит“,  заяви пред медиите валията на Къркларели Осман Билгин.

Както вече 24rodopi.com писа, в Одрин, Къркларели, Чорлу и други турски градове медици настояват да се затворят граничните пунктове „Капъкуле“ (Капитан Андреево), „Дерекьой“ (Малко Търново) и „Хамзабейли“ (Лесово) като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Валията е категоричен, че няма случай на пристигнал на пазаруване турист от България, който да е заразил местен гражданин.

„Турция е една от успешните държави в борбата срещу епидемията. Ограниченията отново започнаха. Ръстът на положителните проби в нашата провинция е паралелен с параметрите за цяла Турция. С увеличаването на случаите в Истанбул, се увеличават и броят на заразените в нашия град. Вече не ходете в Истанбул, освен ако не е задължително. Моля, не идвайте в нашия град и от Истанбул. Ако не прекъснем насила комуникацията си с Истанбул, нямаме шанс да контролираме случаите“, коментира валията на Къркларели.

На снимката: Народният пазар в Одрин

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0