Бюрото по труда: Проекти за милиони в помощ на бизнес и служители! Участвайте, за да се справим с кризата!

Бюрото по труда: Проекти за милиони в помощ на бизнес и служители! Участвайте, за да се справим с кризата!

Най-малко 70 000 безработни лица в цялата страна се очаква да бъдат обханати от проекта „Заетост за теб“ на Агенцията по за

Най-малко 70 000 безработни лица в цялата страна се очаква да бъдат обханати от проекта „Заетост за теб“ на Агенцията по заетостта. Целта му е да се предостави подкрепа за реинтеграция в заетост на хората, останали без работа вследствие от възникналата пандемия и разпространението на коронавируса COVID-19, обясниха от Бюрото по труда в Кърджали. По проекта ще се предоставя подкрепа за наемане на безработни лица на пълно или непълно работно време (най-малко на 4 часа) за период до 3 месеца. С цел гарантиране на устойчивост, работодателят е длъжен да запази заетостта на 75 % от подкрепените лица за периода, равен на периода на субсидираната заетост. Финансовият ресурс е в размер на 160 000 000 лв., разпределен на квотен принцип по общини и окрупнен по области, а от тях 50 000 000 лв. е определена национална квота за приоритетно подпомагане на работодатели от сфери „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“.

Това е само един от проектите, които Агенцията предлага.

Работодателите могат да се възползват също така от програмите „Нова възможност за младежка заетост“, „Родители в заетост“, Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от Ковид-19“.

„Разчитаме на работодателите в региона за заявят своите потребности за разкриване и на несубсидирани работни места. Апелираме те да се възползват от възможностите на различните проекти, като по този начин открият подходящия човешки ресурс, който пък от своя страна да донесе бъдещ успех на стопанската единица“, призова Сабахаттин Бекчи от Бюрото по труда.

Експертите от дирекция „Бюро по труда“ в Кърджали пък са на разположение за информация по всеки един проект на Агенцията по заетостта.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0