„Бъди войник“ за втори път в Кърджали след… "диверсията на младите таланти“

„Бъди войник“ за втори път в Кърджали след… "диверсията на младите таланти“

За втори път Кърджали ще бъде домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

За втори път Кърджали ще бъде домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. То ще се състои на 20 октомври, като целта е повече хора да се запознаят с тънкостите на военната професия и службата в доброволния резерв. Присъстващите ще могат да задават своите въпроси за военната професия директно на хората в униформа, а от представителите на Военното окръжие може да се информират за текущите конкурси за длъжности във Въоръжените сили.

От 15:30 часа ще бъде открита информационна борса за набиране на военнослужещи в пространството пред паметника на Левски и театъра. Ще има изложение на военна техника и демонстрации на ръкопашни техники от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции.

Припомняме, че при първата кампания в Кърджали от Министерството на отбраната обвиниха Общинската администрация за слабия интерес от страна на млади хора. Причината пък, според ведомството на министър Каракачанов, била в откритата сцена за млади таланти, която била организирана по същото време. От Общината пък отвърнаха, че мероприятието е залегнало в Културния календар още преди година.

Проявата на военните този път ще бъде ден преди празника на Кърджали.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0