БЧК: Благодарим за помощта, 193 тона храни бяха раздадени!

БЧК: Благодарим за помощта, 193 тона храни бяха раздадени!

В област Кърджали приключи раздаването на индивидуалните хранителни пакети от БЧК, по график, на 30 ноември, съобщиха от Червения кръст

В област Кърджали приключи раздаването на индивидуалните хранителни пакети от БЧК, по график, на 30 ноември, съобщиха от Червения кръст.

В списъците бяха включени 8 061 бенефициенти от областта, от които 7 179 души с право на един хранителен пакет и 882 души – с право на два.

В условията на разпространение на COVID-19 за периода от 5 октомври до 30 ноември своята подкрепа от държавата и БЧК поетапно получиха 7 743 (96, 05%) от правоимащите лица от областта. Раздадени бяха общо 8 533 индивидуални пакети с общо тегло над 193 тона трайни хранителни продукти.

„Индивидуални консултации по петте вида съпътстващи програмата мерки са получили над 6 200 души. В два от временните пунктове-в Кърджали и Момчилград, бяха монтирани телевизионни екрани за представяне на видеоматериали по темите „Социално значими болести и здравословно хранене“, „Превенция и контрол на артериалната хипертония“, „Хигиена“, „Дезинфекция“, „Нашето здраве“ и „Чисти и здрави“, посочиха от Областния съвет на БЧК. Организацията благодари на служителите в Секретариата, на отговорниците на Временните пунктове в областта, на доброволците от Кърджали, Крумовград и Момчилград за проявената устойчивост, запазеното здраве и отговорното поведение.

Благодарности бяха отправени към кметовете на големите общини, на малките населени места, на служителите на „Домашен социален патронаж“- Кърджали – за коректната и навременна подкрепа, благодарение на която хуманитарната помощ достигна до максимален брой нуждаещи се лица.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0