БФС призова: Нека доиграем мачовете, клубовете фалират!

БФС призова: Нека доиграем мачовете, клубовете фалират!

Управата на българския футбол призовава да не бъде спирано първенството, тъй като това ще доведе до фалита на много родни клубове. Тов

Управата на българския футбол призовава да не бъде спирано първенството, тъй като това ще доведе до фалита на много родни клубове.

Това става ясно от официално обръщение на ръководството на БФС до премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че здравният министър предложи всички спортни мероприятия да „бъдат замразени“ като част от новите мерки срещу разпространението на Ковид-19.

От футболния съюз настояват мерките да не засягат първенствата в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от министерствата на спорта и здравеопазването строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

На снимката: В последния си домакински мач за първенството „Арда 1924“ победи „Царско село“. Все още не е ясно дали ще има следващ до края на годината

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0