Бурсенските ардинци дариха електрокардиограф на болницата в Ардино

Бурсенските ардинци дариха електрокардиограф на болницата в Ардино

Модерен нов електрокардиограф (ЕКГ) получи Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Дарението е с лични средства от семе

Модерен нов електрокардиограф (ЕКГ) получи Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Дарението е с лични средства от семейството на председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Айдън и Себиле Йълмаз. То бе връчено от кмета на общината инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.
За пореден път земляческата общност на ардинци в Бурса организира дарителска дейност в Ардино. Сдружението предостави стотици защитни шлемове, работни облекла, апарати за мерене на кръвно налягане, за нуждите на ардинското лечебното заведение.
Освен медицински консумативи за болницата, Сдружението дари спални комплекти и книжни пособия за нуждите на потребителите от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ЦНСТПЛУИ) в родопския град.
Председателят на Сдружението Айдън Йълмаз заяви, че ще продължат да помагат на здравните и социални заведения в общината и в бъдеще.
Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, управителят на болницата д-р Гюнер Осман, както и управителят на ЦНСТПЛУИ Елван Исмаил изказват искрените си благодарности към Земляческото сдружение в Бурса за направените дарения.
Гюнер ШЮКРИ, служител в Общинска администрация Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0