„Бурканиадата“ с дрога заради… „канабисът не мирише, не могат да ме подушат“

„Бурканиадата“ с дрога заради… „канабисът не мирише, не могат да ме подушат“

Масовата „бурканизация“ на дрога в Кърджали се дължала на „съображения за сигурност“. Поставен в буркан кана

Масовата „бурканизация“ на дрога в Кърджали се дължала на „съображения за сигурност“. Поставен в буркан канабисът не миришел и не създавал съмнения сред съседи. Това разкриха за 24rodopi.com отлично запознати с порядките на дилъри в областния град.
„Стъклото може да бъде заровено някъде и да се взема по малко. От друга страна да се държи в жилище е глупаво. Защото там също се употребява и спасение от натрапчивата и разпознаваема миризма няма“, коментираха източниците ни.
В същото време ефективност няма. Няколко са вече случаите на задържани наркотици в Кърджали, укрити по този начин.
70 грама марихуана бе иззета от вила в областния град преди време. Тя била обитавана от 24-годишен мъж. Наркотикът бе открит в буркани. Дни по-късно подобна „зимнина” бе установена в двора на къща, отново в Кърджали. В буркани, вкопани в земята, бяха открити 1 250 грама канабис. В двора на училище в областния град пък преди време полицаи задържаха дилър, в момента в който си откопавал буркан с дрога, заровен в близост до барака. Двама тийнейджъри пък бяха спипани до школо в Кърджали с бурканчета в раниците.
Най-пресният пример пък е отпреди дни. Криминалисти откриха два стъклени буркана и найлонов плик със суха листна маса с общо тегло над 200 грама в дома на 24-годишен. При направен наркополеви тест веществото реагирало на канабис. От жилището са иззети още: буркан от 300 мл с течност, която също реагирала на канабис, 3-литров пластмасов буркан с остатъци от същата течност, 56 пакетчета с хартиени листчета и паста върху тях от същия наркотик, 2 пакетчета със семена от канабис.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: