Бум на строежи заради… Второ поколение гурбетчии с евро в кеш

Бум на строежи заради… Второ поколение гурбетчии с евро в кеш

Второ поколение гурбетчии са водещите клиенти на строителния бранш в Кърджали. Млад човек, между 27 и 30 години, който плаща в кеш,

Второ поколение гурбетчии са водещите клиенти на строителния бранш в Кърджали. Млад човек, между 27 и 30 години, който плаща в кеш, след като е работил в Западна Европа. Това е профилът на купувача на ново жилище край Арда, споделят от бранша.
„Цената не се гледа, търси се удобство на мястото, голяма квадратура, не се ползват кредити при закупуване на жилището. Това са най-вече млади хора, завърнали се от чужбина. Имаме клиенти и над средната възраст, но също с години зад граница. Тяхната инвестиция в апартамент е подарък отново за децата“, коментират строителни предприемачи.
Размахът на строителството в пандемичната година е същото като миналата, когато никой и не подозираше за коронавирус. Голяма част от обектите обаче са с разрешителни и са започнати още през 2019-година.
Към момента търсенето е голямо. Сделките обаче са малко. Прогнозите-както се случи м.г., питане през август, бум на продажби през септември.
Компаниите не очакват свиване на пазара, заради епидемията. Най-вече заради профила на купувачите.
„Млади хора, които са спестили средства зад граница и решават да ги вложат. По-голямата част инвестират в първо собствено жилище. Но има и такива, които купуват второ и трето“, посочват от бранша.
Съдбата на „Възрожденци“ при само 80 на сто запълнен капацитет и къде ще е най-спокойно, четете в продължението на темата на 24rodopi.com!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0