БСП реши: Областен лидер в Кърджали остава Милко Багдасаров!

БСП реши: Областен лидер в Кърджали остава Милко Багдасаров!

Новият областен председател на БСП в Кърджали е Милко Багдасаров. Той бе преизбран единодушно на заседание на регионалния съвета на пар

Новият областен председател на БСП в Кърджали е Милко Багдасаров. Той бе преизбран единодушно на заседание на регионалния съвета на партията.

В гласуването участваха председателите по общини, на обединенията: младежко, женско, ветерани и делегираните представители на Общинския съвет на БСП в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на местната структура. Всички са на едно мнение, че за този момент Багдасаров е разпознаваемото лице и най-добрият избор за водач на партията. Той е с голям професионален, експертен, политически и партиен опит, с голям авторитет в цялата област и партията. Член на НС на БСП, избран от новото национално ръководство за председател и „министър в сянка” на Съвета по образование и наука.

Новоизбраният председател предложи за свой пръв зам.-председател на Областния съвет Георги Кючуков. Другите зам.-председатели са Теодора Каракостова – поема организационно-партийната дейност, и Мария Филипова, председател на Общинския съвет на БСП в Крумовград-местна политика. Председателят на Младежкото обединение Костантина Карабоюкова и Гроздан Грозев са секретари на областната структура.

По време на заседанието бе обсъдена и актуалната политическа ситуация в страната и региона. Социалистите твърдо застават зад новото национално ръководство и неговите решения. Областният съвет си постави за цел БСП да бъде една от първите политически сили в региона на предстоящите парламентарни избори. Бе сформиран и Областен предизборен щаб, който започва работа по подготовката  и провеждането на изборите догодина.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0