БСП-Кърджали, към „Позитано“ 20: Върнете мандата!

БСП-Кърджали, към „Позитано“ 20: Върнете мандата!

БСП да върне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев ще връчи на кандидата за министър-п


БСП да върне третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев ще връчи на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание – „БСП за България“.

Това е становището на Областния съвет на БСП  в Кърджали. Решението на кърджалийския актив е взето на последното заседание, което е проведено преди да стане ясен изборът на държавния глава, но местните социалисти обсъдили хипотетичния вариант за даване на мандата на БСП.

Припомняме, че досега ГЕРБ се провали при опита да получи подкрепа за кабинет на Даниел Митов, а „Има такъв народ“ върнаха мандата минута след като президентът го връчи на световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова.

Националният съвет на БСП ще вземе решение как да постъпи с третия мандат. Ръководството на „Позитано“ 20 се събира в събота.

Кърджалийските социалисти са готови за предсрочните парламентарни избори, които най-вероятно ще се проведат на 11 юли, като поставената цел е спечелване на един от петте мандата в 9-ти Кърджалийски избирателен район.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0