БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева

БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева

ДПС ще предприеме консултации за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева и ще внесе такъв проект. Това обяви от парлам

ДПС ще предприеме консултации за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева и ще внесе такъв проект. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По-рано днес от БСП също поискаха оставката на Караянчева с мотив, че не е допуснала дете в инвалидна количка да ползва тоалетната в сградата на Народното събрание по време на протеста на майките от „Системата ни убива“.

„Едно младо момче беше използвано, вчерашната ситуация беше категорична провокация“, пък заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Аз съм човек, който винаги казва истината и се опитвам да бъда изключително коректна, търпелива и да изслушвам всички страни. Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация и днес от парламентарната трибуна колегите от БСП се опитват да правят свой пиар от всичко това. Мисля, че видяхте как едно младо момче беше използвано. Момчето можеше да си бъде вкъщи. Предвид на ситуацията, в която се намираме – COVID, когато всички потоци на движение в парламента са разделени, както на депутатите, така на администрацията, така на журналистите, това дете беше под пряка опасност от зараза. Хората, които бяха с него, не бяха с маски. Всеки сам вижда ситуацията“, каза още Караянчева, като допълни, че не тя е човекът, който се занимава с пропускателния режим в сградата.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: