БСП: Десетки секции в област Кърджали са без машини за гласуване

БСП: Десетки секции в област Кърджали са без машини за гласуване

Многобройни сигнали са получени от секционни избирателни комисии (СИК) в цялата област Кърджали за липсващи машини за гласуване, посочв

Многобройни сигнали са получени от секционни избирателни комисии (СИК) в цялата област Кърджали за липсващи машини за гласуване, посочват от БСП. Изборната техника трябвало да пристигне до 14.00 часа днес, за да бъде предадена на членовете на СИК заедно с книжата. От БСП пишат до Районната избирателна комисия (РИК), че 7-ми час ангажираните с изборите хора изтормозени чакат в Кърджали да пристигнат машините за гласуване.

От партията са подали сигнал до РИК за нарушаване графика за доставки на машини за гласуване.

Проблеми с доставките има в цялата страната. Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано и те ще бъдат инсталирани още тази вечер в секциите по места, съобщават от Централната избирателна комисия.

Говорителят на ЦИК Таня Цанева увери, че изоставането ще бъде наваксано.

„Машините ще стигнат. Наистина имаше такъв проблем. Бяха стигнали до областните центрове и имаше проблеми по отношение на логистиката транспортирането до съответните общини, съответно до СИК. Спешно ЦИК проведе среща днес на обед в 1 часа с доставчиците на машини, които отговарят и за логистиката, както и с представители на МВР. Набелязахме необходимите мерки за това да се реши проблемът навреме. Още в днешния ден, независимо от часа, трябва да бъдат инсталирани“, посочи пред БНР Цанева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0