БСП в Кърджали иска Михалевска за водач на листата, но някой „мъти водата“ в централата

БСП в Кърджали иска Михалевска за водач на листата, но някой „мъти водата“ в централата

Структурите на БСП поискаха Петя Михалевска отново да води листата на партията в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, но


Структурите на БСП поискаха Петя Михалевска отново да води листата на партията в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, но някой в централата „мъти водата“ и се опитва да наложи „парашутист“. Това разкриха пред 24rodopi.com местни активисти. „Опитите са през медии, в които излизат публикации, че резултатът в Кърджали е слаб, а реално на общия фон той е добър. Активът на партията в областта е категоричен, че листата трябва да се запази“, допълниха те.

На парламентарните избори, проведени на 4 април, БСП спечели 5 754 гласа и с 8,13% е трета политическа сила в Кърджалийско. Системата „Хеър-Ниймайер“ обаче „подари“ петия депутатски мандат на „изработилата“ едва 1,10% (778 гласа) коалиция „Изправи се! Мутри вън“.

Националният съвет на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В него са привлечени и експерти, съставът е намален до 8 души, като всеки член ще отговаря за различен ресор. За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин.

На заседанието на Националния съвет днес с мнозинство бе приет докладът на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи на БСП за предсрочните избори, съобщи пресцентърът на партията.

Беше утвърден и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори. В плана са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Предстоят още два пленума, на които Националният съвет на БСП ще подготви партията за изборите. На втория пленум, който е насрочен за 22 май, ще се утвърдят водачите на кандидат-депутатските листи, както и местата на гражданските кандидати и коалиционните партньори. Макар и според социалисти да е тръгнала нова процедура по номинации в партийните структури по места, водачи се очаква да се определят по волята на лидера и другите от ръководството.

„На 4 април „Позитано“ 20 заложи предимно на депутати с опит за водачи на листи, като имаше само пет-шест нови лица. Сега се очаква някои от водачите да запазят местата си, но други от районите с лоши резултати – без депутат или с един мандат в голям район, да бъдат сменени. В списъка за смяна според социалисти са водачите в Кърджали (сега Петя Михалевска), Разград (сега Таско Ерменков), Хасково (сега Велизар Енчев) и др. (кои бяха водачите и какви бяха резултатите по места вижте тук). Има критики и към резултатите в Благоевград, Враца и Смолян“, пише „Дневник“.

На последния пленум, на 30 май, ще бъдат утвърдени местата на другите кандидат-депутати в листите.

На снимката: „Червените“ на Перперикон. Петя Михалевска и екипът й проведоха атрактивна кампания, но „Хеър-Ниймайер“ „подари“ мандат на „слабаците“ от „Изправи се! Мутри вън“

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: