Брокерът Полина Стайкова: Имотите стават все по-скъпи!

Брокерът Полина Стайкова: Имотите стават все по-скъпи!

Драстичен скок в цените на жилищата у нас. Имотите стават все по-скъпи, а търсенето все по-голямо. За последната година само в София увеличениет

Драстичен скок в цените на жилищата у нас. Имотите стават все по-скъпи, а търсенето все по-голямо. За последната година само в София увеличението на цените вече е двуцифрено число, а пандемията като че ли подмина този сектор, коментира в сутрешния блок на Нова тв брокерът Полина Стайкова.

„Върнахме се обратно към потребността да имаме собствено място, което да е по-просторно и по-удобно. Това допринесе към това интересът на имотите да се запази. Върна се и апетитът да се влага в имотите като сигурен актив. През пандемията повече се купуваше за собствени нужди. Инвестицията отиде на заден план, тъй като хората не бяха сигурни какво ще се случи с пазара. От пролетта насам апетитът към инвестиция в имот се завърна, затова пазарът е доста активен”, обясни тя.

Според Стайкова при покупка в повечето случаи се разчита на банкова подкрепа. Тя посочи, че лихвените проценти са изключително ниски, а условията – много изгодни. Брокерът е на мнение, че тази година ще бъде отбелязан сериозен ръст в продажбите.

Апартаментите продължават да поскъпват

„Те се връщат на нивата от 2019 г., дори и по-високи. Смятам, че пазарът се връща към възходящия цикъл от преди пандемията. При апартаментите търсенето е основно двустайно и тристайно жилище, ново строителство в големите градове. Това не се е променило. Вече се търсят малко по-големи площи, още едно помещение”, посочи Стайкова.

Жега на жилищния пазар! Кърджали очаква гурбетчиите, Пловдив изпреварва София – четете тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0