Борисов среща Михалевска!? На Христо Иванов му предлагат да си открие „турския корен“, за да бъде на софрата…

Борисов среща Михалевска!? На Христо Иванов му предлагат да си открие „турския корен“, за да бъде на софрата…

Представете си, ако Бойко Борисов беше срещнал Петя Михалевска при последното си тайно идване в Кърджали и, по примера с онази жена от

Представете си, ако Бойко Борисов беше срещнал Петя Михалевска при последното си тайно идване в Кърджали и, по примера с онази жена от партията на Слави Трифонов във Видин, й беше отправил предложение, на което „не може да устои“: Ела при нас Петя, ще те направя водач на листата на ГЕРБ!?

Петя Михалевска щеше да откаже, което някои биха коментирали, че планината ражда хора, районът на Видин – тикви. 

 

*

Е из бях на опашката, и то преди Байрам, ама той ще става депутат.

Кахъри се един от поостарелите активисти на Младежко ДПС.

Едно време, хората се редяха на опашки за кисело мляко. Всеки си чакаше реда, ама накрая някои се връщаха с празни буркани. Дефицитна стока беше млякото.

„Утре ела по-рано, ама използвай и тези лакти, бе! Бутането не е само в детската градина, за цял живот е“, съветваше недоволните млекарят, за когото се чудеха зевзеклъкът ли му е в артък измерения, или следва да го пишат в категорията „местен и мъдър“.

Днес Байрам Байрам, утре ти!

 

*

Мъжете отборите си сменят, жените даже, а някои сипят псувни по прескачащите от партия в партия. Любендиловци, томабиковци, спасгърневщина, георгимарковски изпълнения… Нямат срам, нямат и гащи!? Как ли не ги наричат.

Има ги не само в столицата, в дълбоката провинция – колкото щеш. Като свободни единици за бригада за бране на домати са много, ама за физическа работа се скатават. Но и за тарикатската схема се вайкат – скачали от партия в партия, чакали си реда, но файда нямало. Неволята така и така не идвала. Ми, ходете във „Воля“, бе!

Споко, не ви трябва Марешки, бъдете по-далновидни, заложете на партия с перспектива, особено на някои от по-новите, и ще бъдете по-напред в редичката – я за областен уплавител, я зам.-областен управител, я за началник в „Земеделието“…

 

*

Представяте ли си след още в нощта на 4 април по-силните в държавата от Христо Иванов – лицето на „Демократична България“, да му отправят предложение, което други от „Демократична България“ по Татово време горещо са прегръщали. Христо Иванов е мъжко момче и никога няма да пропадне като човек толкова.

Та, офертата към Христо Иванов да гласи: Открий турския си корен, стани Хамид, и заповядай на софрата…

Гадно звучи, нали!? Отвратително е, но е било. Не толкова отдавна.

Едно време с турците в България така беше. Едни умни хора в тоталитарната партия виждат, че сред турците има хора, които са готови кокала на куче да откраднат, ама да се чувстват реализирани. Привиква партийният секретар лабилния, „ач кьопека, който е готов да продаде вяра и име“, и му прави предложение: Я, иди във вестника, или в радиото, ти нали се гордеш с новото си българско име?! Бе, виждам в очите ти един пламък от това, че си открила българския си корен. Нека хората прочетат или чуят за празника в душата ти… Може и стихосбирка да ти изсмислим, и партийно училище да завършиш…“.

По възродително време беше гадно и страшно, но ако отказвал да напишеш, че си открила българския си корен, ако не си намерил курбанско месо в хладилниците на хората, ако не си рязал шалварите на някоя баба, ако не си чул турска реч на кърджалийската автогара, ако не си пишал доноси, ако… ако не си правил мизерии, ако не си съсипвал човешки съдби – никой никого не е пращал в затвора. Самата власт е знаела, че това са „мишките на турците“, заплатаджиите, кариеристите…

В Белене са пращани герои на етноса, днес ги няма в нито една партия. Но пък и на Избори`2021 още се кипрят по листите на партиите типажите „Другарю  партиен секретар, аз открих българския си корен!“.

После партийните шефове ще реват, че народът пасувал, не излизал да гласува, защото имало пандемия. Глупости, листите са ви чурук (изгнили)! COVID-19 е оправдание, бягство от истината.

24rodopi.com

Бележка: Какво общо има този хубав петел от снимката с текста, би попитал някой. Загадка! Ако разбирахте езика на петела, щяхте да научите какво си мисли той за кокошкарските изпълнения в политиката. Ако ви е трудно, припомнете си сцените „слаб футболен испански съдия – Христо Стоичков“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0