Борисов споделя с Радев: Генералът е прав, ще въведем най-твърдите мерки!

Борисов споделя с Радев: Генералът е прав, ще въведем най-твърдите мерки!

В разговор с президента Румен Радев министър-председателят Бойко Борисов отбелязал, че броят на установените случаи на коронавирус в

В разговор с президента Румен Радев министър-председателят Бойко Борисов отбелязал, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30 % и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната. Премиерът заявил, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки (вижте какво каза генерал Венцислав Мутафчийски).
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната, съобщават от пресцентъра на правителството. Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също присъстваха на разговора на министър-председателя, информираха държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента.
Премиерът изтъкна пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Борисов акцентира и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.
Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени, казва Борисов.
Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство, посочват от пресцентъра. По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: