Борисов пред изгонените от ДПС: Не можете да познаете Пеевски, 90 кг е станал, в Дубай е!

Борисов пред изгонените от ДПС: Не можете да познаете Пеевски, 90 кг е станал, в Дубай е!

В следващия кабинет на ГЕРБ ще има 6-7 мюсюлмани, обещал лидерът на управляващата партия Темата „Пеевски в ДПС“ е била сре


В следващия кабинет на ГЕРБ ще има 6-7 мюсюлмани, обещал лидерът на управляващата партия


Темата „Пеевски в ДПС“ е била сред обсъжданите по време на срещата на Бойко Борисов с изгонените от Движението. Премиерът и лидер на ГЕРБ информирал гостите си, че Делян Пеевски е в Дубай, от което следвало да се разбере, че крупният бизнесмен и политик няма да бъда така активен в България, както в последните години.

Не можете да го познаете, станал е 90 кг, пояснил още Борисов.

Това разказва участник в срещата, след която бившият зам.-председател на ДПС и лидер на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир публикува снимка в профила си във Фейсбук, пояснявайки: „Хайде да е на хаир споразумението между Гражданско сдружение „ДЕН“ и ПП „ГЕРБ“ за съвместно участие на парламентарните избори за 45-то НС“.

По-късно от ГЕРБ опровергаха, че няма съвместно участие, а само подкрепа от бившите депесари.

„Партия ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони. Хилядите членове на ГЕРБ, които от години работят в тези региони, са истинския гарант за недопускането на ДПС във властта. Български турци участват в управлението на партията, общински съветници, областни управители. Който иска нека ни подкрепя, но нека не изопачава истината“, коментира Цвета Караянчева от националното ръководство на ГЕРБ.

Пред 4-мата бивши депесари Бойко Борисов заявил, че в следващото правителството на ГЕРБ ще има 6-7 зам.-министри от средите на мюсюлманите в България, както и на ръководни позиции в различи агенции.

Относно твърдението на Борисов, че Пеевски в момента тежи около 90 килограма, информацията най-вероятно е точна, защото още през лятото на 2020-та в централата на ДПС се заговори за режима на депутата, който давал забележителни резултати.

Припомняме, че изгонените от ДПС преговаряха повече от месец с „Демократична България“, настоявайки да бъдат включени на избираеми места в листите на коалицията. Съпредседателят Христо Иванов им отказа, залагайки на етнически турци, посочени от Лютви Местан. Тогава Гюнер Тахир, бившият министър на ДПС Мехмед Дикме и другите потърсиха среща с лидера на ГЕРБ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0