Борисов от джипката: Две лоши новини, но без коментар за протестите, пострадалите и задържаните

Борисов от джипката: Две лоши новини, но без коментар за протестите, пострадалите и задържаните

След онлайн правителственото заседание в сряда, което се проведе на 2 септември на фона на най-масовите протести срещу властта това

След онлайн правителственото заседание в сряда, което се проведе на 2 септември на фона на най-масовите протести срещу властта това лято и ескалациите на напрежението, днес премиерът Бойко Борисов обяви две лоши новини, но не коментира арестите на протестиращи и пострадали полицаи и граждани.
Министър-председателят инспектира с джипа си ремонта на Околовръстното в столицата и във Фейсбук заяви:
“Две са лошите новини от последните дни – падането на брутния вътрешен продукт в света. Огромни щети търпят икономиките – 32% в Щатите, – 20 % за ЕС. Още по-лошата новина, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха от нивата от март месец, което означава, че няма никакъв шанс в следващата година икономиката да тръгне“.

Премиерът Борисов подчерта, че и икономическите, и финансовите мерки в подкрепа на бизнеса продължават да работят и изтъкна и добрата работа на медицинските и здравните ни служби. „Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията. Без да усещат хората психическо натоварване – всичко работи, няма един сектор, който да не работи в момента, за разлика от Европа. И показателите са ни пак от най-добрите“, заяви министър-председателят. Борисов припомни, че продължава спада на икономиката в световен мащаб и предстоят най-тежките месеци.
По време на огледа на новия участък по Софийския околовръстен път премиерът Бойко Борисов изрази удовлетвореност от работата на строителите. „Така изглежда провалена държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценяват“, коментира Борисов. Премиерът подчерта, че с изграждането на трасето ще се пътува изключително бързо от „Младост“ до магистрала „Тракия“. „Виждате и в събота, и в празници строителите работят, а бяха само две платна. Това е само за 30 дни работа“, посочи министър-председателят.

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде възстановено до 10 септември. Участъкът се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.

24smolian.com
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: