Борисов от Брюксел: Харчим 120 000 лева на ден за тестове, карантината става 10 дни

Борисов от Брюксел: Харчим 120 000 лева на ден за тестове, карантината става 10 дни

„Разпоредил съм да намалят карантината на 10 дни. В момента лекарите тестват колкото е необходимо, затова на ден държавата харчи

„Разпоредил съм да намалят карантината на 10 дни. В момента лекарите тестват колкото е необходимо, затова на ден държавата харчи над 120 000 лева за тестове“.

Това обяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов. Той апелира към отговорност и самоконтрол на гражданите на обществените места. Премиерът изрази убеденост, че децата трябва да ходят на училище и че е важно да се пази психичното здраве на хората. В този контекст Борисов е разпоредил на министъра на здравеопазването и на министъра на образованието да предприемат необходимите действия, за да бъде намалена карантината от 14 на 10 дни.

„Най-после имаме един общ план за действие срещу COVID-19 от Европейската комисия. Но според мен сме закъснели. Трябваше да го направим още през юли, а не сега в панически действия много от държавите членки да предприемат мерки и да се стига до разнобой в действията“, допълни министър-председателят в началото на втория ден от редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0