Борисов на 40-ата минута: Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна!

Борисов на 40-ата минута: Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна!

"Всичко, което бе направено, бе направено с най-добри намерения и с цел да се запази животът на хората. Прави чест на премиера, че ч

„Всичко, което бе направено, бе направено с най-добри намерения и с цел да се запази животът на хората. Прави чест на премиера, че чу гласа на науката, т.е. мен. Дори на 40-тата минута от нашия разговор той ми заяви: „Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна“. Говорихме около час и мисля, че тогава ме чу много добре и ме разбра какво говоря“.
Това коментира в сутрешния блок на bTV известният инфекционист доц. Атанас Мангъров.
При седем милиона население в България в страната със сигурност има поне между 250 и 300 хиляди заразени, но по-голямата част от тях даже не са разбрали, че са изкарали вируса, категоричен е специалистът.
Смъртността от коронавирус в България била 0,04%, докато при морбили много по-висока.
,,Смъртността при морбили е едно на хиляда, докато при коронавируса е едно на две хиляди, тоест сегашната смъртност при COVID-19 е в пъти по-малка от тази при морбили“, посочи доц. Мангъров.
По думите му причината за огромния брой починали от коронавирус се дължи на по-високата средна продължителност на живота в Италия, Испания и Великобритания, където тя е 80 години, докато в България средната продължителност е около 73 години, поради което смъртните случаи у нас са и по-малко.
България се намира на 80-то място по продължителност на живота, докато Италия и Испания били в първата петица в света.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0