Борисов на инат иска мажоритарни избори, ами ако Слави на майтап ги приеме!?

Борисов на инат иска мажоритарни избори, ами ако Слави на майтап ги приеме!?

В едномандатните райони ще се изправят Цвета Караянчева срещу Адлен Шевкед, Мукаддес Налбант срещу Лютви Местан, Ресми Мурад срещу Перс

В едномандатните райони ще се изправят Цвета Караянчева срещу Адлен Шевкед, Мукаддес Налбант срещу Лютви Местан, Ресми Мурад срещу Персенски и Дикме

 


ГЕРБ на инат предлага мажоритарни избори. Ако „Има такъв народ“ на майтап подкрепи промяната в Изборния кодекс, то…

…на следващите избори с едномандатни райони Избирателят ще откликне с такива дози инат и майтап, че медиите в по-добрата част на Европа ще се чудят какво се случва в тази балканска страна, а у нас актуално ще бъде заяждането „Кой ми сра в гащите!?“. Дори може да се стигне и до екранизация „Борат 3 – правим избори по български“. Да си видим нашето момиче в Холивуд и в нашенски сюжет.

 

Новината от днес гласи: ГЕРБ внесе в Народното събрание промените в Изборния кодекс, които предвиждат въвеждане на мажоритарна изборна система в два тура при парламентарни избори и при избори за Велико Народно събрание. Измененията предвиждат районирането на страната на 234 едномандатни изборни района в страната и шест едномандатни в чужбина.

Всички 240 кандидати за депутати ще могат да се регистрират само от една партия, коалиция или инициативен комитет и само в един едномандатен изборен район.

От ГЕРБ подчертават,  че  са последователни в позицията си и в исканията на българските граждани, ясно заявени  в националния референдум от 2016 г., в който значителна част от българските граждани са предпочели въвеждането на мажоритарна система за парламентарни избори. Референдум, който организира тогава Слави Трифонов – сега лидер на „Има такъв народ“.

 

Очаква се в област Кърджали да има 5 едномандатни района, поне хората на Слави Трифонов ги бяха подредили така (на снимката).

Следвайки логиката на резултатите от последните избори и отличните оценки, които си дават партиите, картината „В Кърджали провеждат избори по нов начин“ пък изглеждала така:

Цвета Караянчева ще бъде кандидатът на ГЕРБ в един от едномандатните райони, този, в който подада град Кърджали. По логиката на централата на ДПС срещу нея ще се изправи Адлен Шевкед или Байрам Байрам. „Има такъв народ“ вече мисли за местен и много свестен доктор. Ще има още 7-8 сериозни кандидати.

Мукаддес Наблант ще търси мажоритарна подкрепа в Момчилградско, но този път ще се състезава срещу Лютви Местан.

В Ардинско един срещу друг ще се изправят Ресми Мурад от ДПС, Адам Персенски от ГЕРБ и Мехмед Дикме от поредната си партия.

Разбира се, всички тези имена ще се актуални пак, ако наистина партиите не са блъфирали с отличните оценки на представянето си на „Избори`4.04.2021“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0