Борисов нарече "артисти" Христо Иванов и гардовете от НСО, разкри, че преди години снайперист щял да ликвидира Пеевски

Борисов нарече "артисти" Христо Иванов и гардовете от НСО, разкри, че преди години снайперист щял да ликвидира Пеевски

Хората, които стреляли с гранатомет по Алексей Петров преди години, били наели апартамент "с пряк изглед", намерена била и схемата,

Хората, които стреляли с гранатомет по Алексей Петров преди години, били наели апартамент „с пряк изглед“, намерена била и схемата, по която искали да ликвидират и Делян Пеевски. Затова той има охрана от НСО. А случилото се на плажа на парк „Росенец“ с Христо Иванов и „отблъскването му от НСО е „сценарий“ – накрая Иванов отишъл да протестира в защита на тези, които го блъскали във водата.
Това разкри премиерът Бойко Борисов, който свика извънредна пресконференция тази сутрин в отговор на протестите от вчера. Това е и първата поява на министър-председателя след случилото се във вторник на плажа до т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
„Преди 2 дни се разиграва следната случка – не скеч, не сценка – случка. Видимо публични лица – бил ми е вицепремиер, министър, лидер на партия, дебаркира видно с провокативна цел – като Христо Ботев на Козлодуй. Видно отива с цел, абсолютно не го виня.
Как бил посрещнат?… Аз виждам артисти – единият леко върви, другият го бута, докато джапне във водата и си го пуска, докато излезе обратно. Не мога да разбера защо трябваше да джапне…
Това, което е върхът на възмущението ми – сержанти ли са, офицери ли са от НСО – президентът да каже – взима и хвърля знамето! Това няма да остане скрито, той вижда, че снимат, те са отишли, за да направят филм. Свършва сценката…“, разказа Борисов как вижда ситуацията от вторник.
Премиерът се възмути, че сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно, а според него председателят Мустафа Карадайъ винаги подкрепял президента Радев.
„Питал ме е Делян Пеевски защо е охраняван. Същите извършители, които стреляха по Алексей Петров с гранатомет, бяха наели апартамент с пряк изглед, намерихме и схемата – как е трябвало да бъде ликвидиран и Пеевски, и Петров.
Някой иска да ми вмени, че темата за охрана на тези двамата е моя, а тя не е. Аз съм убеден, че и двамата ще си свалят охраната, но отговорността е на президента“, каза Борисов.
„Така навремето България е паднала под османско робство – феодалите, болярите са се изпокарали“, продължи Борисов на тема институционално противоборство.
И пак се върна на „сценария“: „Всичко това е добре разигран сценарий да се покаже колко гадни са хората от ДПС и как техните гавази…, ама те не са техни, те са на президента… и да го припишат на мен – сценарий.“
Лично Радев носи отговорност за НСО, категоричен е премиерът.
Борисов заяви, че няма да коментира квалификациите, които е чул за себе си на протеста вчера (Румен Радев заяви „Мутри, вън“ и че мафията превзела изпълнителната власт б.р.).
„Българският речник е много цветущ, но надали има българин с толкова най-висши полицейски и политически ордени от мен, най-високите ордени на държавите…
Нали знаете: оставете простака да си говори, ако му отговориш, ставаш същият“, каза той.
Премиерът обясни, че акциите били заради новината, която се очаква тази вечер – България да бъде приета в чакалнята на Еврозоната. И това не им харесвало на тези, които са против него. Крайната цел на всичко било да се стигне до гражданско и етническо напрежение, смята Борисов.
Борисов коментира и актуалната ситуация с COVID-19 у нас, като вчера по предложение на Националния оперативен щаб за борба с вируса, пак бяха затворени дискотеки и барове на закрито, бе забранена и публиката по стадионите. „В момента имаме медицински проблем – 40% от населението счита, че коронавирусът е безобиден. Ако е така – отваряме наново. В същото време казват – увеличава се броят на заразените. Да, ама като са без маски – ще се увеличат“, заяви. И пак направи препратка към Румен Радев и призивите му от времето на пандемията за планирано разхлабване на мерките, за да не спира икономическият живот, като заяви, че правителството едва ли не се държало като опозиция и ще поиска дебат за отварянето на баровете – „да се знае, че с поведението си президентът Радев е допринесъл за разрастването на пандемията“.
„На вчерашния митинг имаше повече отколкото на Локо-ЦСКА. Натъпкани“, посочи още премиерът, визирайки празненствата след победата на „Локомотив“ (Пловдив) над ЦСКА-София.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0