Борисов нападна Радев за "прекрасната госпожа", която щракала в премиерската спалня

Борисов нападна Радев за "прекрасната госпожа", която щракала в премиерската спалня

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин.

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме „сготвиха“ по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент“, коментира днес премиерът Бойко Борисов по адрес на президента Румен Радев.
„Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен, взел съм си поуките“, каза още Борисов.
Пред журналисти по време на инспекция на строителството на магистрала „Хемус“ край Буховци той коментира още една актуална тема: Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, но не е правилно!
„Мен ме устройва най-много, защото ще мога да си работя за партията. Ние важните неща за България ги свършихме в този мандат“, заяви министър-председателят и изреди увеличението на заплатите на учители и университетски преподаватели, нулева миграция, водеща роля в региона и ролята на България в конфликта в Средиземно море, влизането в еврозоната, банковия съюз.
Припомняме, че във вторник вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че е нужен диалог между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за съставяне на експертен кабинет, който да довърши мандата. За такъв се обяви и ДПС. Предложението не беше прието от Радев, а днес и го отхвърли.
„Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре – едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, зная им качествата. Това е правилно само ако има висока политическа култура във всички, защото светът влиза в страхотна депресия“, разясни Борисов.
Той е категоричен, че няма да отстъпи за предсрочни избори и служебен кабинет на президента.
„Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии не по моя вина, знаете, те се разцепиха на три партии и не успаха да влязат в парламента. Няколко нови партии се оформиха, те също не са в парламента. И сега за няколко месеца те са длъжни да загряват, дето се вика, около пистата, за да може да си подберат повече избиратели, които да гласуват за тях. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза. Но това не значи, че ние на всеки, на когото му се приискат избори или е загубил и не е влязъл, след 20 дена или след един месец трябва да провеждаме избори. Само след два месеца са редовните избори, кое налага това бързане“, коментира Борисов.
Подпитан дали е възможно възстановяването на диалога с президентската институция, премиерът каза, че „той диалогът си върви“, но Радев е „много силно политически украсен“ и коментира призива на президента „да излезе истината за записи, шкафчета и корупционни схеми“. „Радев казва да дадат оставка и тогава да говорим. Аз като подам оставка ще дойда с теб ли да говоря, бе! Ти какъв си? Президент? Ти не си президент, ти си партиен лидер“, се обърна Борисов към Радев.
„Човек като говори, трябва да си мисли и за себе си. Грешката им беше, че пуснаха клипа в мое отсъствие. Ако е имало пари в едно чекмедже, злато, диаманти… след като касата е пред вратата. Аз съм изяснил, как коварно, неговите хора, най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин, с една много прекрасна госпожа, дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин. Шапка им свалям. Години наред са се готвели за това. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Не случайно само той го повтаря, защото близко негово обкръжение го свърши“, каза още премиерът за снимките и видеата от спалнята му в резиденция „Бояна“. Снимките показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите в него се виждаха и кюлчета. По-късно анонимно до медиите бе изпратено и видео от спалнята и още общо четири записа с глас като на Борисов.
Отговорът на президента – тук
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: