Борисов ли мърка чрез Харизанов за "Ходи пеша, бе!" на Караянчева? Какво следва

Борисов ли мърка чрез Харизанов за "Ходи пеша, бе!" на Караянчева? Какво следва

Георги Харизанов е дразнещ анализатор. Появи ли се в някое телевизионно студио, очаквайте облъчване на зрителите какво национално бо

Георги Харизанов е дразнещ анализатор. Появи ли се в някое телевизионно студио, очаквайте облъчване на зрителите какво национално богатство е премиерът Бойко Борисов и… пата-кюта, бум-тряс по тези, които са на обратното мнение.
Но Харизанов е много по-добър анализатор и посланик на ГЕРБ в медийното пространство от депутатите Тома Биков, Спас Гърневски и Георги Марков и „политоложката на властта“ Антоанета Христова. Може да си поиграе като котка с мишка с всеки поотделно, но може да ги срази и колективно с думи и аргументи.
Харизанов просто го прави по-добре от тези, при които възможностите им са разположени в скромно пространство, което започва с липса на компетенции и завършва с влечение към политически мазохизъм. Но това е цената на защитата на заплати и други видове преводи.
Харизанов ги превъзхожда и защото е близък с Борисов. Информираността му е от извора и това позволява да бъде баш анализатора на ГЕРБ.
По-умните в управляващата партия, които все по-често виждат лидера си само в телевизора или във фейсбук, следят внимателно харизановите прояви, за да дешифрират следващите ходове на Борисов.

Политическият коментатор и член на ГЕРБ Георги Харизанов коментира последните изявления на председателя на Народното събрание и депутат от Кърджали Цвета Караянчева. „Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим“, разпалено отбеляза Караянчева на среща с избиратели в Лом.

Харизанов е категоричен, че по този начин се надъхва партиен актив и не е трябвало думите й да бъдат публично разпространени.
Дали в залата е имало предател или пиарът е калпав, темата е друга.
Но какво иска да каже мъркащият недоволно Борисов чрез Харизанов? Дали само Караянчева да бъде по-обрана в изказа!? Или очаква извинение от парламентарната шефка!? Или поне уточнение!?
А възможно ли е Борисов да мърка от удоволствие и да е проводил в студиото най-добрия си „адвокат“ в подобни случаи!?

„Ходи пеша, бе!“ ще има дълъг живот. Опонентите ще пренесат думите в предизборния период. Защото „Ходи пеша, бе!“ има заряд да събуди и електорална периферия – и при едните, и при другите. Но не поравно!


24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0