Борисов към Мицотакис: ГКПП „Рудозем-Ксанти” ще развие региона, ще подобри трафика!

Борисов към Мицотакис: ГКПП „Рудозем-Ксанти” ще развие региона, ще подобри трафика!

Бързото изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти” ще благоприятства развитието на пограничния район, допълнително ще подобри т

Бързото изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти” ще благоприятства развитието на пограничния район, допълнително ще подобри трафика и като цяло е в интерес на развитието на двустранния търговски и туристически обмен между България и Гърция.
Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Гърция Кирикос Мицотакис.
Борисов обърна внимание на въпроса за облекчаването на движението между България и Гърция в условията на коронавирус. По думите му, възстановяването на работата на възможно най-голям брой гранични пунктове е важно не само за двете страни, но и за комуникациите в ЕС.
В началото на разговора двамата изразиха своето одобрение за сключените днес споразумения, които допълнително укрепват партньорството на България и Гърция в енергийната сфера. Премиерът Борисов изтъкна, че двете страни работят съвместно за реализацията на стратегически проекти с регионално и общоевропейско значение, не само в областта на енергетиката, но и за транспортната свързаност на Европа. Българският министър-председател беше категоричен, че сътрудничеството между България и Гърция е от ключово значение за стабилността и просперитета не само на двете страни, но и представлява ос на стабилност в Югоизточна Европа.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: