Борисов видя поставянето на тръбите в Кирково, после спря на моста към Птичар…

Борисов видя поставянето на тръбите в Кирково, после спря на моста към Птичар…

„Газовата връзка между България и Гърция ще бъде готова до края на годината. Чрез изграждането на газопровода IGB българските пот

„Газовата връзка между България и Гърция ще бъде готова до края на годината. Чрез изграждането на газопровода IGB българските потребители ще имат достъп до много различни източници на газ, включително и до втечнен газ, чрез терминала в Александруполис, където страната ни е и акционер. От началото на годината получаваме азерски газ. Работим и по разширяването на газовото хранилище „Чирен“, обяви премиерът Бойко Борисов при инспекция на газопровода „България – Гърция“.

Както вече 24rodopi.com първи писа, министър-председателят посети изненадващо района на Кирково, където се извършват дейности по поставянето на тръбите за връзката с Гърция.

2 милиона лева отпусна правителството за ремонт на моста над река Върбица, който ще свързва село Птичар с ГКПП „Маказа“. Съоръжението е чисто ново. Преди хората в селото бяха откъснати от света, а сега благодарение на отпуснатите средства ще имат лесен достъп до другите пътища в региона“, посочи премиерът, който инспектира и строежа на моста към родното село на големия щангист Наим Сюлейманоглу.

След това Борисов посети и кърджалийското предприятие „Пневматика“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0