Борисов: Аз няма да бъда кандидатът на ГЕРБ за премиер! Ще подходим отговорно към съставяне на правителство

Борисов: Аз няма да бъда кандидатът на ГЕРБ за премиер! Ще подходим отговорно към съставяне на правителство

„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство&

„Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на последното правителствено заседание. Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно. Според министър-председателя Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа. „Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен бе премиерът Борисов.

Той отбеляза, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател.

„Ще предложа министър-председател с много ясна европейска, натовска ориентация. Ще кажа кой ще е той, когато бъде даден мандатът”, поясни Борисов.

Кабинетът на ГЕРБ няма да мине в това Народно събрание, нито една партия не иска да подкрепи хората на Борисов.


24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0