Борбата с появата на коронавирус в Ардино

Борбата с появата на коронавирус в Ардино

По нареждане на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан работници от отдел „Екология и опазване на околната среда” извърш

По нареждане на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан работници от отдел „Екология и опазване на околната среда” извършиха обществена дезинфекция с препарат „Клодан“ на обществените места. Обхванати бяха автогарата, общинския пазар, пространството около обществени сгради, търговски магазини, аптеки. Мярката е превантивна, част от разширените действия на Общинския кризисен щаб във връзка с предприетите засилени мерки за предпазване от появата на COVID-19 на територията на общината. Дезинфекцията на обществени сгради, възлови кръстовища и места в града, ще продължи да се извършва периодично.
„Умоляваме гражданите да бъдат отговорни в изпълнението на противопандемичните мерки на територията на общината. Призоваваме ги да опазят, както своето здраве, така и здравето на всички жители. Да се излиза само в краен случай по улиците и търговските обекти. Желателно е възрастните да не напускат домовете си и да ограничават срещите с други хора. Лицата, пристигнали от чужбина, подлежат на задължителна 14-дневна карантина“, заяви кметът Изет Шабан. Той изказва своите благодарности към гражданите за това, че спазват указанията на Общинския кризисен щаб.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: