Болница търси 491 лева от пиян с разбита глава!

Болница търси 491 лева от пиян с разбита глава!

Лекували го, но избягал и не платил Болница си търси парите от пиян родопчанин с разбита глава. Мъжът постъпил на лечение, но забегнал

Лекували го, но избягал и не платил

Болница си търси парите от пиян родопчанин с разбита глава. Мъжът постъпил на лечение, но забегнал от здравното заведение, оставяйки сумата „на пирон“. Без здравни осигуровки и четири години по-късно Университетската „Свети Георги“ осъди мъжа да си заплати лечението, пишат колегите от 24smolian.com.

Родопчанинът постъпил по спешност в УМБАЛ след като му се завило свят след употреба на алкохол. Той се подхлъзнал и паднал, удряйки главата си. Оплакванията му били за силно главоболие, световъртеж и гадене. Тъй като спешното състояние не е могло да бъде преодоляно в спешен кабинет, той бил насочен към стационарно болнично лечение в Клиниката по неврохирургия на университетската болница в Пловдив. Там медиците го диагностицирали с „Епидурален кръвоизлив“. Два дни по-късно обаче смолянчанинът напуснал самоволно лечебното заведение, оставяйки сметка от 491 лева за образни диагностики, лабораторни изследвания, два дни престой в клиниката и хоспитализацията.

Четири години по-късно болничното заведение заведе дело, за да си потърси парите за предоставените услуги. Районният съд в Смолян пък призна дължимата сума от страна на родопчанина към УМБАЛ „Свети Георги“.

Решението обаче подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0