Болницата в Момчилград на печалба, открива отново детското отделение!

Общинският съвет в Момчилград прие годишния баланс на МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев". На провелото се редовно заседание 26 от членовет

Общинският съвет в Момчилград прие годишния баланс на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“. На провелото се редовно заседание 26 от членовете му гласуваха „За“, а трима се въздържаха за отчета на лечебното заведение.
Дискусията породи изключително ползотворен дебат с участието на общински съветници от различни групи. За първи път от доста време болницата в Момчилград завършва годината с финансова печалба.
„Това се дължи най-вече на сключения договор с Министерството на здравеопазването за подпомагане на общинските болници в размер на 330 хиляди лева“, обяви управителят на болницата д-р Младен Къров. Той допълни, че основна цел остава разкриването на детско отделение. То беше закрито преди години заради липса на специалисти. Вече са проведени разговори с педиатри от региона за привличане в болницата. В момента в нея функционират три отделения – по вътрешни болести, родилно и нервно.
„Жителите на община Момчилград заслужават качествени здравни услуги, а това зависи от всички нас, които положихме клетва да служим в техен интерес. Вярвам, че с общи усилия ще реализираме идеята ни за публично-частно партньорство, защото базата на болницата ни е една от най-модерните в Южна България“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер подчерта необходимостта от привличане на нови лекари, за да функционират с пълен капацитет всички отделения в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0