Болницата в Ардино: Двамата пациенти с COVID-19 имат всички индикации за жизненост

Болницата в Ардино: Двамата пациенти с COVID-19 имат всички индикации за жизненост

„Състоянието на двамата пациенти, заразени с COVID-19 е добро и нощта премина спокойно“. Това съобщи управителят на Мног

„Състоянието на двамата пациенти, заразени с COVID-19 е добро и нощта премина спокойно“. Това съобщи управителят на Многопрофилната болница за активно лечение в града под Белите брези д-р Гюнер Осман по време на онлайн връзка с членовете на Общинския кризисен щаб. Той уточни, че мъжът и жената нямат температура и имат всички индикации за жизненост.
Общинският кризисен щаб в Ардино за борба с СOVID-19 е в постоянна връзка с екипа от лекари, които се грижат за двамата пациенти, заразени с коронавирус.
По време на заседанието, кметът на общината инж. Изет Шабан запозна присъстващите с текущата обстановка, свързана с разпространението на СOVID-19. Той призова жителите на общината да следват препоръките и указанията на здравните власти и да спазват социалната изолация.

Припомняме, че паника настъпила в ардинската болница при появата на 71-годишния мъж и 68-годишната му жена, със симптоми на коронавирус. Никой от медицинския персонал не искал да се доближи до тях, да им вземе проби, да ги настани в специално обособеното отделение в малката общинска болница. Медиците били на мнение, че спешно двамата трябва да бъдат закарани в кърджалийската болница. Болните възрастни хора се разплакали и започнали да се молят: Не ни връщайте, не ни оставяйте да умрем!
От Кърджали пък отказали прием, защото двамата пациенти нямали проблеми с дишането. Накрая педиатър обслужил заразеното с коронавирус семейство.
Това заявиха пред 24rodopi.com близки на възрастните жители на ардинското село Горно Прахово.
Педиатърът д-р Гюнер Осман, който ръководи болницата, потвърди пред 24rodopi.com за случилото се с пациентите, и заяви, че той ги обслужил и дори им взел секретите за тестовете.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0