Бой и чупене на телефони преди конференцията на ГЕРБ (снимки)

Началото на Националната конференция на ГЕРБ "София Тех Парк", на която премиерът Бойко Борисов обяви, че е готов да подаде оставк

Началото на Националната конференция на ГЕРБ „София Тех Парк“, на която премиерът Бойко Борисов обяви, че е готов да подаде оставка, беше белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието. Впоследствие част от младежите, нападнали демонстрантите, проявиха физическа агресия и срещу журналиста от „Свободна Европа“ Полина Паунова, съобщава Actualno. Нападателите отнели няколко пъти телефона, с който репортерката от „Свободна Европа“ ги снима, предаде медията.
„Момчетата, които направиха провокацията отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха“, разказа Паунова.
Протестиращи блокираха пътя към „София Тех Парк“ малко преди старта на Националната среща на ГЕРБ. Протестиращите бяха застанали на пътното платно между бул. „Асен Йорданов“, включващо се в движението за бул. „Цариградско шосе“ и „София Тех Парк“.
Напрежение имаше и след като започна срещата на ГЕРБ. Млад мъж е бил нападнат, а стативът на телефона му счупен от симпатизанти на ГЕРБ, сподели той пред журналисти. Симпатизантите на ГЕРБ са били в потока от хора, които влизат на конференцията и се редят да получат заветния стикер на партията, който гарантира пропускане до мястото на събитието.
Снимки: БГнес, Фейсбук
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0