Бойко Рашков: Задържаният в Кирково заплашвал – или трябва да гласуваш за ДПС, или няма да получиш дърва за огрев

Бойко Рашков: Задържаният в Кирково заплашвал – или трябва да гласуваш за ДПС, или няма да получиш дърва за огрев

24rodopi.com/Политика/Регион „Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че или трябва да гласува за ДПС, или няма да получи дърва

24rodopi.com/Политика/Регион

„Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че или трябва да гласува за ДПС, или няма да получи дърва за огрев. Това се е повтаряло много пъти и ние сме го установявали“, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при отбелязването на 50-годишнината на Института по психология в МВР.

Както 24rodopi.com първи и единствен писа вчера, в следобедните часове на 7 октомври бе задържан един от най-заможните хора в Източните Родопи. Той е с разностранен бизнес – хотелиерство, търговия, ресторантьорство, дърводобив и други дейности, които осигуряват препитание на около 200 семейства в област Кърджали.

Днес от Областна дирекция на полицията потвърдиха, че 46-годишен жител на община Кирково е бил задържан в полицейското управление за принуда и отправени заплахи, свързани с политическите права на гражданите.

По първоначални данни мъжът се заканил с уволнение към горски служител с обвинение, че не предоставя дърва за огрев на симпатизанти на определена политическа сила. От задържания са били снети обяснения и по-късно е бил освободен по медицински показания. Започнатата проверка се извършва от група „Охранителна полиция“ в РУ-Кирково с оглед на чл.143, ал.1 във връзка с чл.167, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата с лица, които имат отношение към случая./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0