Бойко Борисов обяви, че ще влезе в президентската битка! После се коригира: Не, няма да се кандидатирам!

Бойко Борисов обяви, че ще влезе в президентската битка! После се коригира: Не, няма да се кандидатирам!

Бойко Борисов ще влезе в президентската битка, ако има служебно правителство. Това стана ясно от негово изявление при изписването му от

Бойко Борисов ще влезе в президентската битка, ако има служебно правителство. Това стана ясно от негово изявление при изписването му от болница „Софиямед“, където той се появи подпрян на рамото на лекуващия си лекар. На въпрос дали ще участва в президентския вот наесен той отговори еднозначно: „Естествено“, пише агенция „Cross“.

Малко по-късно Борисов се отрече в пост във фейсбук и написа следното: 

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!

Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорно към държавата.“

ГЕРБ ще изпрати официално писмо до Демократична България, за да се чуе окончателното мнение на коалицията дали ще подкрепи кабинета на ГЕРБ. 

„Защото много ми е странно как тази уж дясна партия, те  (ДБ) са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов“, коментира пред журналисти Борисов.

Ако не получи подкрепа от „Демократична България“ и от „Има такъв народ“, ГЕРБ ще върне мандата най-късно в петък сутринта. „Ако не поемат управлението със 165 депутати, това са страхливци, бъзльовци и безотговорници“, обобщи Борисов.

За дружбата си с шоумена той разказа, че двамата с лидера на „Има такъв народ“ отивали на кино, когато срещнали Иван Костов със съпругата му. Костов поел ръката на Борисов, но отказал да се здрависа със Слави Трифонов. 

„Иван Костов е твърд човек, аз много го уважавам. Той не обича хората. Колкото и протести да имаше, той нямаше да им обърне внимание“, коментира Борисов.

„Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички – партията на ГЕРБ. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно, да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята и както видяха, блъфират с „Росенец“, но ние ги подкрепяме за „Росенец“, не само подкрепяме, а и внасяме“, допълни Борисов.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0