Бойко Борисов и Ивайло Мирчев: Знам какво направихте на 11 юли пред летния сарай на Доган! И ние…

Бойко Борисов и Ивайло Мирчев: Знам какво направихте на 11 юли пред летния сарай на Доган! И ние…

„Росенец“ повече няма да бъде закачан. Целият летен преврат, започващ с „Росенец“ от Христо Иванов, е добре коо

„Росенец“ повече няма да бъде закачан. Целият летен преврат, започващ с „Росенец“ от Христо Иванов, е добре координирано общо действие на „Да, България“ с ДПС“, заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Премиерът Борисов може би има някакви аргументи за подобно твърдение. Нека ги предостави. Защото аз твърдя, че на „Росенец“ Борисов и Доган в тандем опитаха да предизвикат сблъсък между българи и турци, който после да развяват. Е, не им се получи“, написа в отговор във фейсбук депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Вместо да се сбием пяхме заедно химна, а Борисов като му се провали плана прегря телефона на Христо от звънене. Наблюдаваме жалко поведение и безславен край на Борисов“, добавя Мирчев, който бе един от най-активните политици през лятото, а и през есента на 2020-та.

Припомняме, че на 11 юли м. г. близо 5 000 активисти на ДПС, предимно младежи, пристигнаха в парк „Росенец“ с готовност да се включат в акцията „масово плажуване“ в подкрепа на почетния председател на партията Ахмед Доган. За съботния ден, по инициатива на председателя на „Демократична България“ Христо Иванов, към брега на парк „Росенец“ с лодки тръгнаха активисти и симпатизанти на партията. Най-голямо бе присъствието пред лятната резиденция на Ахмед Доган на активистите от Кърджалийско, над 500 души.

В 12.00 часа се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, когато хората на Христо Иванов се опитаха да стигнат до плажа, разкъсвайки живата полицейска верига.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0