Блъсналият полицай: Бяха цивилни! Помислих, че ме нападат!

Блъсналият полицай: Бяха цивилни! Помислих, че ме нападат!

„Полицаите бяха цивилни, не се легитимираха. Развикаха се „Стой, излез от колата!“. Помислих, че ме нападат и зато

„Полицаите бяха цивилни, не се легитимираха. Развикаха се „Стой, излез от колата!“. Помислих, че ме нападат и затова тръгнах с автомобила“.
Това е разказал на своя адвокат 33-годишният мъж от Кърджали, срещу когото бе повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда на полицай и възпрепятстване на служебни лица.
„Срещу клиента ми до този момент не е повдигнато обвинение за шофиране след употреба на наркотици. Изчакват се резултатите от кръвната проба, дадена за анализ. Цивилните полицаи не са се лигитимирали и той е възприел техните действия като нападение спрямо него. Това се потвърждава и от факта, че той е спрял по-късно на патрулен полицейски автомобил, който го спира“, посочи за 24rodopi.com адвокатът на кърджалиеца Георги Белев.
Припомняме, че инцидентът стана на 22 юни.
„Обвиняемият управлявал лек автомобил „БМВ“ и на една от улиците в областния град спрял. Той бил в автомобила си, когато към него се приближили двама полицейски служители. Те му разпоредели да изключи двигателя и да излезе за проверка. Вместо да изпълни нареждането на служителите на МВР, обвиняемият рязко потеглил, при което ударил в дясната ръка единия от полицаите. Малко след това е бил спрян от втори полицейски патрул, като при извършен тест с техническо средство е установено, че той е шофирал след употреба на наркотични вещества – кокаин, за което е образувано друго досъдебното производство и по него е назначена химическа експертиза“, посочиха от пресцентъра на прокуратурата.
33-годишният мъж се е завърнал от Швеция. В момента помага в бизнеса на баща си. Спрямо него е определена парична гаранция в размер на 500 лева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0