Блъсков и Керемедчиев: Феодалщина в Ивайловград! Кметицата удобно излязла в болнични

 Не 1, а 6 били сватбите във вила „Армира“, съобщава bTV. Кметицата удобно е в болнични, случилото се в Ивайловград е

 Не 1, а 6 били сватбите във вила „Армира“, съобщава bTV.

Кметицата удобно е в болнични, случилото се в Ивайловград е феодалщина, заяви в студиото на Нова тв Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. „Не съм видял в Колизеума да има частни партита“, каза той.

„Общината да взима пари за това е върха на парвенющината“, коментира издателят на всекидневника „Труд“ Петьо Блъсков. Според него „джамборетата били от 2 години“. „За две години никой ли не видя, че това не е добре“, каза Блъсков и препоръча на Министерство на културата да забрани на кмета на Ивайловград Диана Овчарова да върти бизнес със сватби във вила „Армира“.

Междувременно прокуратурата разпореди проверка на сватбено тържество в античната вила „Армира” в Ивайловград. Причината е сигнал в социалните мрежи, че гостите на тържеството са стъпвали по античните мозайки.

В античната вила е направена организация да се стъпва само по стъклени пътеки, за да не се нарушава целостта на античните мозайки. В събота случен посетител обаче е заснел, че гости на частна сватба нарушават тази разпоредба

Вече няколко месеца вила „Армира” е затворена за посетители. Причината е предстоящ ремонт по проект. Въпреки това с решение на Общината там може да се провеждат сватби. Точно на такава са попаднали и случайни посетители, които са споделили в социалните мрежи снимки на част от гостите, които са стъпили върху античните мозайки.

Придвижването на посетителите в античната вила е разрешено само по тези стъклени пътеки над самата мозайка. Въпреки това в събота по време на сватбата част от гостите не са спазили тези правила. Днес прокуратурата разпореди проверка по случая. Според публикациите в социалните мрежи лично кметът Диана Овчарова е водила сватбената церемония. Днес тя е в болнични.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0